L’any 1987 neix a Riudarenes un moviment associatiu enfocat a la conservació de la biodiversitat, posteriorment anomenat Fundació Emys, que mitjançant la col·laboració amb els actors del territori, impulsa la conservació de la biodiversitat i la gestió sostenible a llarg termini de les finques d’alt valor natural del nostre entorn.
És així com el 2011 l’Ajuntament de Riudarenes cedeix en custòdia aquest espai amb l’objecte de mostrar a la ciutadania l’activitat de l’entitat i el desenvolupament sostenible a nivell ambiental però també social.
És amb la finalitat d’ajuda social que Fundació Astres entra a formar part d’aquest projecte, impulsant que les persones del territori de col·lectius desafavorits puguin tenir una sortida laboral adaptada a les seves necessitats.
D’aquesta col·laboració i amb la vocació demostrativa i transformadora creix la imatge de Can Moragues com un espai de confluència entre la societat i la natura amb exemples pràctics i demostratius del que el desenvolupament sostenible al nostre país.
El primer exemple pas d’aquesta col·laboració neix amb l’Obrador de Can Moragues i es centra a la producció de melmelades i conserves ecològiques elaborades per persones de col·lectius desafavorits del territori a partir de fruites i verdures elaborades per agricultors ecològics de proximitat que conserven la natura amb la Fundació Emys.
L’hort de Can Moragues és un espai de 3.000 metres quadrats, té com a objectiu ser un espai productiu i demostratiu de les varietats locals i l’agricultura d’Alt Valor Natural des dels productors en custòdia cap al ciutadà per a que puguin conèixer i observar la seva diversitat i formes sostenibles de produir-los. A part de la vessant demostrativa l’hort també té una funció experimental i facilitadora de varietats tradicionals als productors locals, i ajuda a abastir el Rebost.
El Rebost és un segon pas en aquesta direcció, on volem treballar de manera holística la conservació de la biodiversitat cultivada i la posem a l’abast de tothom qui vulgui gaudir de les fruites i les verdures d’abans, aquelles que no han patit transformacions ni canvis en el seu sabor, les que els nostres avis i àvies recorden amb nostàlgia i fins i tot alguns n’han conservat la llavor per tal de no perdre-les.
La carta proposada per Sergi de Meià es centra en la qualitat gastronòmica que potencia la qualitat del producte saludable i sostenible. En tots els plats el protagonista n’és l’ingredient de proximitat i de temporada, fent de salvaguarda dels gustos ancestrals i custodiant la cultura de la nostra terra.
Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.
La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.