BENVINGUTS A CAN MORAGUES

Espai enfocat a donar a conèixer les varietats locals a través  d’una cuina essencial i ecològica, que busca donar el màxim protagonisme al producte.

Espai enfocat a donar a conèixer les varietats locals a través  d’una cuina essencial i ecològica, que busca donar el màxim protagonisme al producte

35 hectàrees de finca agroforestal ecològica produida sota els criteris de l’Agricultura d’Alt Valor Natural i amb varietats locals pensada peruqè la puguis visitar i gaudir passejant o en bici.

Espai demostratiu, experimental i productiu sobre l’horticultura d’Alt Valor Natural i reservori de llavors de varietat locals, per a mostrar a la ciutadania la biodiversitat agrària cultivada.

HISTÒRIA

El naixement de la Fundació Emys

L’any 1987 neix a Riudarenes un moviment associatiu enfocat a la conservació de la biodiversitat, posteriorment anomenat Fundació Emys, que mitjançant la col·laboració amb els actors del territori, impulsa la conservació de la biodiversitat i la gestió sostenible a llarg termini de les finques d’alt valor natural del nostre entorn.

La finca de Can Moragues

És així com el 2011 l’Ajuntament de Riudarenes cedeix en custòdia aquest espai amb l’objecte de mostrar a la ciutadania l’activitat de l’entitat i el desenvolupament sostenible a nivell ambiental però també social.

Benvingut Fundació Astres

És amb la finalitat d’ajuda social que Fundació Astres entra a formar part d’aquest projecte, impulsant que les persones del territori de col·lectius desafavorits puguin tenir una sortida laboral adaptada a les seves necessitats.

Exemple en desenvolupament sostenible

D’aquesta col·laboració i amb la vocació demostrativa i transformadora creix la imatge de Can Moragues com un espai de confluència entre la societat i la natura amb exemples pràctics i demostratius del que el desenvolupament sostenible al nostre país.

Melmelades i conserves Can Moragues

El primer exemple pas d’aquesta col·laboració neix amb l’Obrador de Can Moragues i es centra a la producció de melmelades i conserves ecològiques el·laborades per persones de col·lectius desafavorits del territori a partir de fruites i verdures el·laborades per agricultors ecològics de proximitat que conserven la natura amb la Fundació Emys.

Una porta a la nova agricultura

El Rebost és un segon pas en aquesta direcció, on volem treballar de manera holística la conservació de la biodiversitat cultivada i la posem a l’abast de tothom qui vulgui gaudir de les fruites i les verdures d’abans, d’aquelles que no han patit transformacions ni canvis en el seu sabor, les que els nostres àvis i àvies recorden amb nostàlgia i fins i tot alguns n’han conservat la llavor per tal de no perdre-les.

Scroll Up