ESPAIS EL REBOST

Punt de venda

La botiga del Rebost és un punt de venda on només hi trobarem productes ecològics, des de fruites i verdures fresques de varietats tradicionals de productors en custòdia o de proximitat, passant per carns, embotits i làctics fins a producte sec com podrien ser pastes, llegums, galetes, cereals,… La botiga vol ser un espai on el producte ecològic és el que omple els prestatges de gom a gom amb aliments ecològics, de proximitat i de petits productors de la zona a un preu just pel consumidor i el productor.

Espai degustació

L’espai degustació del Rebost és allà on podrem tastar i degustar els productes frescos de temporada de varietats tradicionals i locals. Aquí podrem provar tots els productes ecològics que trobem al Rebost per exemple esmorzant un bufet d’embotits, fruites i melmelades diverses o dinant amanides i cremes al bufet de temporada, un plat de pasta o les nostres hamburgueses.

L'hort

L’hort de Can Moragues és un espai de 3.000 metres quadrats, té com a objectiu ser un espai productiu i demostratiu de les varietats locals i l’agricultura d’alt valor natural des dels productors en custòdia cap al ciutadà per a que puguin conèixer i observar la seva diversitat i formes sostenibles de produir-los. A part de la vessant demostrativa l’hort també té una funció experimental i facilitadora de varietats tradicionals als productors locals, i ajuda a abastir l’Obrador i el Rebost.

L’espai de l’hort és acompanyat de la bassa que ens permet treballar la conservació de la biodiversitat i la depuració de les aigues de ferro i manganés, així com del galliner on les gallines s’encarreguen de netejar la mala herba de l’hort i també abonar la terra i per últim el compostador que ens serveix per abonar el camp amb fusta i fem d’ovella.

La finca

La finca de Can Moragues és un espai que comprén diversos projectes ambientals i socials destinats a millorar la gestió ambiental de la fauna i flora del nostre territori i alhora pretén oferir ocupació a persones amb risc d’exclusió social o amb diversitat funcional.

Can Moragues és seu de la Fundació Emys; una entitat sense ànim de lucre dedicada a la conservació de la natura, en especial a les zones humides i de la tortuga d’estany (Emys orbicularis),  mitjançant recerca, gestió, conservació, educació i conscienciació. També treballa ajudant els actors del territori a fer-ne una gestió sostenible, promovent l’agroecologia, la gestió forestal sostenible i l’educació ambiental i l’ecoturisme.

La finca també allotja l’elaboració de les melmelades i salses Can Moragues les quals es creen a partir de la unió de la Fundació Emys i la Fundació Astres per empendre un projecte social i ambiental; un obrador ecològic de productes de proximitat que conservi la natura i ajudi a les persones més desafavorides del nostre territori.

Scroll Up